Aandacht voor intimiteit en seksualiteit draagt bij aan de levenskwaliteit van cliënten en aan de preventie van ongewenst seksueel gedrag. Veel cliënten met een (lichte) verstandelijke beperking hebben moeite met het aangeven van seksuele wensen en grenzen. Ook het herkennen van andermans grenzen kan voor hen lastig zijn. Als je met kinderen, jongeren of volwassenen werkt met LVB, zijn kennis van seksualiteit en vaardigheden om professioneel met het onderwerp om te kunnen gaan daarom extra belangrijk. Als professional heb jij een belangrijke rol hen te begeleiden bij een gezonde seksuele ontwikkeling en beleving.
In deze training leer je hoe je dit doet door proactief met cliënten te praten over intimiteit en seksualiteit en daarbij rekening te houden met privacy, persoonlijke grenzen en diversiteit in seksuele waarden, normen en beleving.

Voor wie
De training is bedoeld voor professionals die werken met kinderen en jongeren in de LVB doelgroep.

Inhoud van de training
Het is een interactieve training met diverse werkvormen en gericht op het meegeven van praktische handvatten.

Praktische info
Het is een In Company training die je samen met je team op locatie volgt en die na een voorbespreking voor jullie op maat wordt gemaakt, zodat het aansluit bij de specifieke vraag en behoefte.
Er kunnen maximaal 20 personen deelnemen aan de training.

Kosten: €185,- (excl. BTW) voor een workshop van 2,5 uur.
Voor een training die korter of langer duurt maak ik graag een offerte op.

Neem gerust vrijblijvend contact op om te informeren naar de mogelijkheden.

Erg bruikbaar in het werken met onze jongeren. Leerzaam voor ons als team. Zeer prettige cursus.
Begeleider Zorggroep Hilzijn