Kinderen en jongeren zijn op allerlei manieren relaties en seksualiteit aan het ontdekken. Ze worden verliefd, gaan informatie zoeken op internet en praten erover met vrienden. Maar waar gaat experimenteren over in grensoverschrijdend gedrag, wat is wel en niet oké en hoe reageer je op grensoverschrijdend gedrag?

Met deze vragen gaan we tijdens de training aan de slag. Er wordt daarbij onder andere gebruik gemaakt van het Vlaggensysteem, ontwikkeld door Sensoa met medewerking van Movisie.
“Het Vlaggensysteem stimuleert gezond seksueel gedrag en draagt bij aan het voorkomen en terugdringen van seksueel grensoverschrijdend gedrag.”

Deelnemers krijgen kennis op het gebied van seksualiteit en relaties, social media en seksueel grensoverschrijdend gedrag en gaan naar huis met praktische handvatten om gedrag bespreekbaar te maken.
Daarnaast is er in de training voldoende gelegenheid voor het aanbrengen en bespreken van eigen casuïstiek.

Voor wie
De training is bedoeld voor professionals die werken met kinderen en jongeren.

Inhoud van de training
Het is een interactieve training met diverse werkvormen en gericht op het meegeven van praktische handvatten.

Praktische info
Het is een In Company training die je samen met je team op locatie volgt en die na een voorbespreking voor jullie op maat wordt gemaakt, zodat het aansluit bij de specifieke vraag en behoefte.
Er kunnen maximaal 20 personen deelnemen aan de training.

Kosten: €182,- (excl. BTW) voor een training van 2,5 uur.
Voor een training die korter of langer duurt maak ik graag een offerte op.

Neem gerust vrijblijvend contact op om te informeren naar de mogelijkheden.